De fleste som kjenner meg har nok fått med seg at jeg trives veldig godt med å holde på med ting på kjøkkenet. Både innen baking, men også middagsretter. Jeg synse det er spennende og utfordrende å prøve ut nye ting og gjennom årenes løp har det blitt til mye forskjellig. Mye har blitt veldig smakfullt og godt, men jeg må jo være ærlig å si at det har av og til dukket opp noen "katastrofer" også, hehe
Men, det er jo det en lærer av, prøve, og prøve, og prøve på nytt ;)
For noen uker siden bestemte jeg meg for å spandere på meg en ny komfyr. Jeg vurderte flere typer, både keramisk og induksjon, og valget falt på en Gorenje varmluftskomfyr med keramisk topp.
Nå har jeg fått prøvd den litt ut, med forskjellige ting, og må si jeg er godt fornøyd.
I går var det på tide å prøve noe nytt innen mat, og valget falt på Biff Wellington. En rett jeg har hørt mye om. Det er jo en klassiker, men jeg har hverken lagd den før, ei heller smakt den, så det ble jo spennende.
Hva er så en Biff Wellington? Jo, det er kort fortalt en ytrefilet av storfe som sammen med en sopp/løkblanding bakes i butterdeig. Av tilbehør valgte jeg brokkoli, fløtegratinerte poteter og en egen variant av soppsaus.
Kjøttet brunet jeg i panna før jeg la det på en seng av soppblandingen og pakket det inn i butterdeig. Bakte det så i ovnen ca 35 minutter for så å hvile det ca 10 minutter mens jeg lagde sausen.
Det var med stor spenning jeg satte kniven i for å se resultatet.
Vet ikke om det kommer godt fram på bildet, men kjøttet ble utrolig saftig og godt. Siden det var første gang så er det ja alltids noen små justeringer som må til neste gang, så blir det perfekt.
Fikk gode tilbakemeldiger fra Linda som var med og spiste. Det ble godkjent ;)
Så gutter. Hvis dere vil servere fruen et romantisk måltid, så er den retten her absolutt å anbefale ;)
Nå er lista lagt, hehe
vi ses
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar