søndag 12. januar 2025

Når Mumrik prøver seg på ting han aldri har prøvd før........................

 God søndag, og godt nytt år alle sammen.

Håper alle har kommet seg greit gjennom nyttårsfeiringen, og ikke minst at vinteren gjorde sin ankomst med fynd og klem. Jeg stakk tommestokken i snøen midt på plenen i går, og målte 65cm. Det er jo egentlig ikke spesielt mye, men når det meste kom i løpet av 2 dager, så merkes det. Det ble en del måking ja, men når det bare får roet seg, så ser det jo flott ut da. Lyser veldig opp. Vi får nyte det så lenge det varer, for til uka kommer mildværet.




 

Det ble såpass mye at jeg etter hvert gikk til innkjøp av ny freser. Du verden så mye enklere det ble, ikke minst siden jeg etter hvert måtte hive snøen ganske høyt. Nå går det som en drøm med en fres som gnager seg gjennom en halv meter snø uten problemer.



Viktig å få åpnet vei til grillbua. Har ikke hatt kaffe der ennå i år, men det kommer snart ;)

Vi hadde ei stille og koselig julefeiring, og nyttårsfeiring. God mat, gode samtaler, og spill av ymse slag. Her et som Torjus hadde med seg. Flip7 heter det. Enkelt, men artig spill.


Victoria i full konsentrasjon, hehe

Tittelen på dagens innlegg sier at jeg prøver meg på ting jeg aldri har prøvd før. Vi er ganske opptatt av å ikke kaste mat, og å finne bruk for rester. Og etter julefeiring pleier en jo gjerne å sitte igjen med en del rester. I dag var planen å bruke opp kalkunrester etter nyttårsaften, og da falt valget på en butterdeigpai. Butterdeig har jeg aldri prøvd meg på. Har  hatt litt respekt for denne baksten etter å ha hørt om alle de som ikke har fått den til, og også hvor mye arbeid det skal være. Men, man finner ikke ut uten å ha prøvd, tenker jeg, så da gikk jeg  i gang. Den var ikke vanskelig å lage, men jeg ser jo at en må ha god tid. For å få de fine lagene så skal det kjevles, og brettes, og kjevles og brettes en del ganger, samt at deigen skal i kjøleskapet mellom hver gang. Men, jeg fikk det til, og maten smakte. Jeg lagde et fyll bestående av kalkun, bacon, gulrot, purre og aromasopp, kokt i en saus bestående av kyllingkraft, creme fraiche, krydret med estragon, timian og hvitløk. 



Resultatet ble bra, men på grunn av at det er arbeidskrevende, så forstår jeg de som velger å bruke ferdig butterdeig fra butikken. Men, det var gøy å prøve, for en matnerd som meg :p

Det var noen ord på tampen av søndagen, og til slutt får du med deg følgende sitat:

Ikke tell dagene. Få dagene til å telle,

Muhammed Ali

Og med disse ord ønskes du ei fin uke. Hilsen oss i 81.

Vi ses





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar