søndag 20. februar 2022

Så ble man en del av statistikken....

 God søndag.

Har ikke kommet noe fra denne kanten på ei lita stund. Dels gått litt tom for skrivekløe, og klarte til slutt å pådra meg corona.

Og da var man plutselig en del av statistikken. Når samfunnet åpnet mer opp, så økte jo smitten nokså raskt, og da ble man gjerne gående og regne med at en ville bli smittet før eller senere. Nå slapp jeg vel så langt forholdsvis billig. Feber, hodepine og null energi, og etter hvert gikk det over i mer forkjølelsessymptomer. Er stort sett bra igjen nå, bortsett fra at energinivået ikke er helt på plass, men det kommer. Det var godt at jeg fikk julegaver jeg kunne "pusle" med når dagene ble lange, hehe




Så er det bare å håpe på at en kan begynne å tenke på å reise litt igjen. Sitter forresten og planlegger årets ferietur med vogna. Det kommer jeg tilbake til. Forhåpentligvis blir det en tur jeg har tenkt på, og hatt lyst til ei god stund.

Denne helga fikk jeg lyst til å bake litt. Sett bort ifra julebaksten så har jeg ikke bakt så mye i den senere tid. Fant  en oppskrift på mazariner. En klassiker jeg ikke har prøvd meg på før, så hvorfor ikke?

Mazarin er en liten terte, med mandelfyll og melisglasur. Fant oppskriften på https://www.detsoteliv.no/

En "farlig" side med mye godt, hehe




Lagde først deigen til bunnene, og fylte formene. Hadde ikke små terteformer, så det ble muffinsformer i stedet. De ble litt høyere enn planlagt da, men det går fint.


Så ble fyllet lagd, og fylt i formene, og så var det tid for steking. De ble ikke like fine som på bildet i oppskriften, men smaken ble upåklaglig.




Kunne nok med fordel ha kuttet ut melisglasuren, da den gjør kakene ganske mye søtere. Vi ha i det siste gått for å redusere bruken av hvitt sukker endel, og nå etter ei stund merker jeg godt at endel ting leg likte godt før, nå blir for søtt. Som endel kaker for eksempel, så ved å droppe melisglasuren, så ville disse blitt perfekt(men da er det kanskje ikke ekte mazariner lenger?) Men, gode var de. Greie å fryse til senere er de også.

Nå nærmer det seg fastelavn, så neste helg blor det bollebakst. Da skal jeg bake verdens beste boller, nemlig.

Ukens gullkorn er dette:

Ingenting føles verre enn det øyeblikket 

i en diskusjon

når du oppdager at du har feil.

(ukjent)


until next time

vi ses

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar