lørdag 23. mars 2019

Ned i undergrunnen.....

Opplevelsene står i kø her nede. Etter ettpar fine dager i Rotorua kjørte vi over mot vestsida av øya for å besøke Waitomo hvor en kan prøve grotteopplevelser i fleng. Her kan du vandre i diverse grotter og vakre turstier i jungelen. Du kan rappelere i grotter, og de tøffeste kan prøve seg på Black Water Rafting, som er rafting på underjordisk elv, i bekmørke.

Vi valgte oss to guidede grottevandringer, Først Aranui, og deretter Glowworm Cave. sistnevnte var det ikke lov å fotografere i da det ville forstyrre alle glowworms. Det er noen små selvlysende insekter som lever der inne. Vi satt i en båt på ei underjordisk elv og så opp i huletaket, og der så seriøst ut som stjernehimmelen. En helt utrolig opplevelse.

Aranui derimot fikk vi lov å ta bilder.

Nå sitter jeg imidlertid på et helt utrolig dårlig nett som ikke lar meg laste opp bilder, så de får komme senere. Godt nett er en utfordring her nede. Husker det ifra sist jeg var her også.
Tror vi er litt bortskjemte hjemme.

Etter hulene og litt vandring i jungelen ble det middag på en flott restaurant. Et sted hvor du ikke kom inn uten forhåndsbooking, og likevel kommer ikke middag, dessert og drikke på mer enn 300.- til sammen. Ikke noe å si på det.

Overnatting skjedde i et gammelt fly fra Vietnamkrigen, på et motel som visstnok skal befinne seg på en top 10 liste over verdens mest "wacky hotels". Utrolig tøft, og med en betjening som var helt utrolig på service.

Etter Waitomo gik turen til Hamilton, som er et av høydepunktene på turen. Nemlig Zuru Night Glow. Et spektakulært ballongshow på en festival som heter Balloons over Waikato. Sier bare: søk det opp. Det er noe av det villeste jeg har opplevd. Håper å få opp bilder derfra seinere. Vi besøkte også Hamilton Gardens, som er en ganske stor og flott botanisk hage med hagetemaer fra hele verden. Der fikk vi også med oss en flott Haka(Maori seremoni).

Etter en natt her i Hamilton skal vi møte gode venner herfra for en kaffe, før turen går til Hobbitun.

Håper som sagt å få fram flere bilder etter hvert, men her var det håpløst.

See ya later….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar