fredag 22. mars 2019

Rotorua

Rotorua er en flott by. Ca like stor som Kristiansand. Stort sett lave bygninger. Den ligger vakkert til ved Lake Rotorua omkranset av flere vulkaner og geotermiske områder.

Det er en by hvor det skjer masse, så egentlig kunne en fint hatt ei hel uke bare her. Vi valgte oss to ting. Først Wai O Tapu som er et stort geotermisk område utenfor byen. Her kan du gå ei rundløype og oppleve varme kilder, kokende gjørmepytter, kokende innsjø, geysir og mye mer.


Kvelden ble tilbrakt i Tamaki Maori Village, som jeg også besøkte sist jeg var her nede i 2011.
Vi gikk først gjennom en maori velkomst, før vi ble geleidet inn i landsbyen som er et nesten magisk sted inne i tette skogen. Her fikk vi opplæring i forskjellige ting som hører maorikulturen til. Undertegnede fikk prøvd seg på Haka, om enn med et heller tvilsomt resultat. Damene lo godt i hvertfall :p
Etterpå holdt de et show for oss med sang og dans, før vi endte opp i spisesalen for Hangi, som er et tradisjonelt maori måltid, og kommer du noen gang til Rotorua, så må du få med deg Hangi. Det anbefales på det sterkeste :)



En opplevelsesrik dag til ende og vi gikk trøtte til sengs i bilen på Rotorua Thermal camp. I morra går turen til Waitomo for å ta en tur under bakken ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar