tirsdag 26. mars 2019

Over havet til South Island...

Etter Hobbitun og Taupo ble det en ren transportetappe for å rekke fram til ferga over Cook stredet til sørøya. Men vi tok oss tid til et stopp i vakre Napier. En koselig by på stillehavskysten som tidlig på 1900 tallet ble lagt totalt i grus av et kraftig jordskjelv. Byen ble bygget opp igjen i ren art deco stil og regnes som den største by innen art deco etter Miami, og du verden for en feeling av både Florida og California det er her :)


Ikke minst sjekk den fargen på sjøen. Stort grønnere blir det vel neppe. Det ble en liten tur på cafe, og en liten runde i byen før vi satte kursen sydover mot Wellington. Tok en sveiv innom Norsewood som er en liten by/bygd med etterkommere etter norske settlere som slo seg ned her på 1850 tallet. Etterpå ble det lunch i Dannevirke, som er en by grunnlagt av dansker. Det står en diger viking og passer på ved innkjøringen til byen.
I kveldinga ankom vi campingplassen i Lower Hutt som ligger like utenfor Wellington. Her merket vi at vinden begynte å ta seg opp en god del. Var litt spente på overfarten til sørøya.

I dag startet vi dagen i The Weta Cave, hvor de jobber med modeller og props til film og teater blant annet. Linda var i himmelen(hehe). De jobber bl.a mye sammen med Peter Jackson som er mannen bak Ringenes Herre og Hobbiten. Det var utrolig gøy å se hvordan de lager både kostymer og modeller til bruk i filmer. De har vært involvert i både Narnia, King Kong og Avatar også. Her var det strengt ifh til å ta bilder, forståelig nok.
Etterpå tilbrakte vi noen timer på Te Papa, som er et stort og moderne museum midt i Wellington sentrum. Det er virkelig å anbefale en tur innom Te Papa. Akkurat nå har de bygd opp et utrolig flott utstilling basert på New Zealands medvirkning i første verdenskrig, hvor de faktisk kjempet i Tyrkia. Flere soldater var bygd opp i 2,4 ganger normal størrelse og var ekstremt naturtro. Det var forresten Weta Cave som hadde stått for byggingen. Det var en sterk opplevelse å se de, sammen med at soldatenes egne tekster ble lest opp.
Da vi kjørte gjennom Dannevirke fant vi et gateskilt vi bare måtte ta bilde av, siden min mamma heter Thyra, så måtte jeg jo ta med det bildet :)


Klokka 5 la vi ut på fergeturen over til sørøya, og var som kjent litt spente på det siden det blåste verre i Wellington, men turen gikk utrolig bra. Det var nesten ikke bevegelse i båten siden vinden kom nordfra. Nå ligger vi på en campingplass i Picton. Hadde tenkt oss mot Christchurch via Westlands, men siden det visstnok er en syklon på vei mot det området, så har vi lagt om reiseruta og vil kjøre nedover østkysten til Christchurch.

to be continued…..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar