torsdag 21. mars 2019

Tok en tur til Narnia


Vel framme i Rotorua etter etpar oplevelsesrike dager i Coromandel. Coromandel er et fantastisk flott villmarksområde. Utrolig populært både å sykle i og å gå toppturer. Traff på en svenske på stranden i Hahei som  er en ivrig fugletitter. Han hadde gått flere både korte og lange turer. Bl.a en tur opp til en topp som heter Pinnacles som visstnok tok 8 timer hver vei. Når han kom opp var det tåke. Kjipt, men kan ikke være like heldig hver gang som han sa.


Vi dro fra Miranda og over noen store flate jordbruksområder til en liten by som heter Thames. Det er inngangsporten til Coromandel. Småbyene her nede er ofte veldig like på amerikanske småbyer, så en får gjerne litt «amerikafeeling» når en tusler rundt her.


I byen Coromandel besøkte vi et keramikkveksted hvor de også hadde bygd en minijernbane som tok oss opp til et flott utsiktspunkt hvor vi faktisk kunne se helt over til Waiheke Island som er en del av Auckland.


Etterpå bar det til fjells på en bratt og veldig svingete vei. Måtte vært fanatstisk å kjøre i en liten åpen sportsbil. Litt mer vinglete i bobil, hehe

Kjørte gjennom et utrolig lansdkap som skiftet fra tett jungel til luftige åpne utsiktspunker hvor en ser langt utover Stillehavet. Kom etter hvert til Hahei beach som er en doven liten badeby hvor vi skulle overnatte. 


Etter en natts søvn dro vi ut med en gjeng i rib for å se på en del steder langs kysten. Var bl.a innom Cathedral Cove hvor deler av Narnia ble spilt inn. Var også innom et blowhole og fikk sett en del fisk. Etter båtturen dro vi tik Hot water beach hvor en kan grave et hull i sanden og vannet som kommer inn blir varmet opp undenfra. Ganske spesielt, og veldig varmt til tider.

Ettermiddag og kveld gikk med til å kjøre til Rotorua hvor vi er nå. Her skal vi bl.a se på varme kilder og oppleve et spektakulært Maori show.  See ya…..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar