fredag 29. mars 2019

Snart hjem igjen...


Siste dag her nede. I morra hopper vi på flyet til Melbourne. I dag har vi holdt oss i byen. Vi startet med å ta en tur med gondolbanen opp til kraterkanten på vulkanen rett utenfor byen. Her fikk vi vid utsikt til både Christchurch og nabobyen Lyttleton som ligger nede i krateret. Det er også havnebyen til Christchurch.





Det blåste ganske godt der oppe, og en merker at høsten er på frammarsj nå. Bladene har begynt å gulne, og det er et kjøligere drag i lufta her sør.

Etter gondolbanen dro vi rett til sentrum av byen for å rusle rundt litt, kjøre gammel trikk og dra på punting  på elva Avon.


Trikkeføreren var en hyggelig eldre kar som kunne fortelle masse om hvordan det hadde gått med byen etter det store jordskjelvet. Vi hadde hop on hop off billetter som betyr av man kan hoppe på og gå av så mye man vil, og hvor man vil hele dagen. Veldig kjekt. Etter en runde med trikken ruslet vi bort til enden av botanisk hage hvor båten ventet på oss. Det ble en trivelig og avslappende båttur på elva med en guide som kunne fortelle masse om planter og dyreliv i parken, og i god gammel engelsk stil.


Christchurch er på mange måter en spesiell by. Det er New Zealands eldste by, grunnlagt ca 1850. Den blir påstått å være mer engelsk enn England selv.

 Nå skal ikke jeg våge meg ut på å påstå noe som helst om det, men at den er preget av England er veldig tydelig. Det ser en spesielt på mye av den eldre arkitekturen. Alt det nye som kommer opp er derimot veldig moderne og kunne sånn sett vært i en hvilken som helst storby. Trikkeføreren kunne fortelle at det er en veldig optimistisk by, og at de på mange måter følte at de hadde fått en ny start. Det vil i midlertid ta lang tid før alt er bygget opp igjen. Ca 70 prosent av sentrum ble lagt i grus, og over 8000 boliger, så de har hatt, og har fortsatt en formidabel jobb å gjøre, men de står på og er positive. Alt nytt som bygges skal være jordskjelvsikkert. Det har vært interessant å rusle rundt her, men nå er det på tide å pakke klart, og rydde bilen klar for levering i morra. Det har vært to fine uker her nede, og vi har opplevd masse, og lysten til å dra ned igjen seinere en gang er absolutt til stede :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar