torsdag 28. mars 2019

Ut på bøljan blå...

Siden vi la om reiseruta ble det også til at vi endret litt på ting vi hadde tenkt å oppleve. Så i går satte vi oss i bilen og kjørte ut til en liten by som heter Akaroa, ca en og en halv time fra Christchurch.
Det var en rimelig luftig og svingete vei ut dit siden byen faktisk ligger på bunnen av et stort vulkankrater og vi måtte kjøre over kanten. Hadde litt puls på de luftigste stedene men du verden for en utsikt.
Akaroa ble grunnlagt av franske settlere en gang på 1800 tallet, og ga fortsatt inntrykk av sine franske aner, bl.a på gateskiltene.
Det er en koselig liten by. Det bor til vanlig ca 600 her,  men på sommeren øker det til ca 6000 pluss alle cruiseskipene som kommer inn. Det var et inne når vi var der, og gatene krydde av amerikanske turister. 
Lunch ble inntatt på en liten cafe, og siden vi var i "Frankrike" måtte vi jo ha en croissant :)

Vi heiv oss med en båt og dro ut på delfin safari. Fikk sett både delfiner, seler, pingviner og albatross. Litt friskt utpå, men en fin tur ble det. Ikke så mange bilder da, for sjøen rullet ganske godt utpå. Viktig å sette sjøbein, hehe



Dagen ble avsluttet med middag og en liten rusletur i sentrum av Christchurch. En litt spesiell opplevelse i grunn, siden byen fortsatt er veldig preget av jordskjelvet som la deler av sentrum i grus for 8 år siden.Mye bygging som pågår, og store åpne områder som fungerer som midlertidige parkeringsplasser. Mye nytt og moderne har kommet opp, og en del gammelt står fortsatt. Så tydelige spor både i gatene og på bygninger.
Husker sist gang jeg var her nede så kom jeg i prat med en kar fra Beverly Hills som var i byen og opplevde jordskjelvet. Han var vant med jordskjelv fra California, men sa at dette var bare brutalt. Gatene hadde bølget som sjøen bortover og bygninger bare falt fra hverandre og raste. Må ha vært en voldsom opplevelse. 
I dag vil vi bare holde oss i byen, siden det er siste dagen, og i morra bærer det hjemover igjen. 

Vi ses

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar